Запечете чушките в грила за 20 минути. През това време почистете лука и го пасирайте или нарежете на ситно. Бланширайте доматите за 10 секунди, почистете ги от кожата, разрежете ги на половина и ги почистете от семките, а меката час пасирайте или нарежете на ситно. Почистете и пасирайте чесъна. След като са готови чушките ги извадете в найлонов плик и ги оставете за 5 минути и ги почистете от кожата. Разрежете чушките на половина. Запържете лука в предварително загрят зехтин за 5 минути. Прибавете чесъна, чушките и разбъркайте за 2 минути. Прибавете доматите, подправете със сол, захар, черен пипер и отново разбъркайте. Покрийте с капак и задушете за 30 минути, като периодично разбърквате.
Сварете яйцата, изстудете ги и ги сервирайте в порционни чинии заедно с чушките. Украсете с маслините и поднесете.