Изкусителни лакомства за хапване през целия ден
Взема се кравето масло и се разтопява на слаб огън, след готовност се оттегля настрани. В дълбока, широка тенджера се слага пресятото брашно. Крема сиренето се омесва заедно с амонячната сода, солта и 100г захар. В средата на купчината брашно се прави кладенче. Там се слага разтопеното краве масло и обърканото вече сирене. Тестото се омесва по познатия начин, като постепенно се събира на топка. След като е починало тестото се взема топката и се разделя на три по- малки топки. Всяка една от тях се разточва на кора се дебелина 0.5 см, може и малко по- тънко. След това се взема чаша с по- широк отвор и от кората се изрязват кръгчета. В средата на кръгчетата се слага по една вишна. Всяко кръгче се сгъва един път на две и още един път на две. Получава се нещо като конус. Взема се сладката и се топва в кристална захар. Изрезките тесто се събирата на топка, от която се оформят малки топченца, овалват се в захар и се слагат при останалите сладки за печене. Пекат се в умерено предварително загрята фурна на 200 градуса. Леко като порозовеят са готови. Подреждат се в купа за сладки. След като изстинат се покриват с домакинско фолио. Консумират се на следващия ден.