Славянски гювеч

Славянски гювеч Лакомник
Славянски гювеч
Време за приготвяне
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
Порции
4
Автор
Ирена Миланова
Лакомник Необходими продукти

750 г свинско, агнешко, овнешко или телешко месо
4-5 глави кромид лук
8-9 чушки
7-8 червени домата
1 ч.ч. ориз
1/2 ч.ч. мазнина
1 ч.л. червен пипер
магданоз
сол

Начин на приготвянe

Месото се нарязва на порции и се изпържва в мазнината, след което се изважда. В същата мазнина се запържва до златисто оцветяване лукът, нарязан на едро, а след това се задушават 1-2 червени домата, нарязани на ситно. Разбъркват се с червения пипер и се заливат с топла вода или бульон. Връща се месото, посолява се и се вари на тих огън до полуомекване. Прибавят се последователно ситно нарязаните чушки, останалите домати, нарязани на ситно, изчистеният и измит ориз. Ястието се прехвърля в гювеч, залива се с топла вода и се пече до готовност. След изваждането му от фурната се поръсва със ситно нарязан магданоз. Поднася се топло.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц