Сицилиански домати

Сицилиански домати Лакомник
Сицилиански домати
Време за приготвяне
Приготвяне
40 минути
Порции
Порции
2
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

4 големи домата

1 с.л. зехтин

1 глава лук, наситнена

1 ч.л. чесън, пасиран

1 с.л. сурови бадеми, смлени

1/4 ч.ч. галета

180 г риба тон от консерва в собствен сос, отцедена

1 ч.л. сух риган

1 ч.л. каперси, наситнени

1 ч.л. черни маслини, без костилки и нарязани

черен пипер на вкус

1/2 ч.л. чили сос

4 филийки моцарела

Начин на приготвянe

Загрейте фурната на 180 градуса. Отрежете върха на доматите и издълбайке вътрешността. Запазете капачетата.

На средно силен огън загрейте зехтина и запържете лука, чесъна и ядките за 2-3 минути до златисто. Добавете галетата и рибата за още 2 минути. Отстранете от огъня и смесете с ригана, каперсите, маслините, пипера и вътрешността на доматите. Разбъркайте добре. Добавете и чили соса и разбъркайте.

Напълнете доматите и отгоре сложете парче моцарела. Покрийте с капачетата на доматите. Печете 25 минути и махнете капачетата. Оставете още 5 минути да се запече и моцарелата. 

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц