Сиренки от бутер тесто

Меки, топли и ароматни сиренки за закуска


Начин на приготвянe
Разтиляме бутер тестото и използваме средна по големина чаша, за да изрежем кръгли форми. В подходящ съд разбиваме яйцата и прибавяме предварително натрошеното сирене. Разбъркваме сместа и я разделяме на 12 равни части, всяка от които слагаме в отделна бутер форма. Прегъваме тестото и затваряме с вилица. Притискаме, докато прилепнат, и отстрани намокряме с малко вода, за да не се отворят при печене. Загряваме фурната на 180 гр. и печем 15 мин. Сервираме готовите сиренки, докато са топли.
Още по темата

Смесете изварата, яйцето, 1 с.л. захар, ванилията, брашното и замесете тесто. Оформете топчета и ги запържете до златисто. Загрейте сметаната, прясното мляко и...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп