Картофите се обелват и се нарязват на големина колкото за картофена салата. Пилето се измива и част от маслото се нарязва и се подпъхва под кожата, поръсва се със сол, червен пипер и подправка "Пикантина" за пиле. В бурканчето се налива внимателно бира под ръба на горната част на буркана и по желание може да се сложат и подправки в бирата. В центъра на тава се слага бурканчето и пилето се слага върху него да “седне” и покрай него се нареждат нарязаните картофи. Посоляват се картофите и върху тях се разпределя останалото масло, като се налива и 1/2 чаша вода. Цялата тава се завива с фолиото, като се надупчва с вилица на 2-3 места и се слага да се пече на предварително загрята фурна на 250 градуса. След 1 ч и 30 минути фолиото се маха и пилето се оставя да се доизпече, докато се зачерви кожата на пилето. Като се раздели на порции, се поръсва със соевия сос (по желание).
Приятен апетит!