




Направете средно дълбоки разрези в месото и намажете със зехтин. Смесете солта, семената от магданоз и сухата мащерка и ги сложете в разрезите. Запечете месото в загрята до 220 г фурна, като сложите разрезите от долната страна.
През това време срежете горната част на ябълката като капак и извадете сърцевината. В купа смесете галетата, магданоза, градинския чай, кората от лимона, фъстъците, прясната мащерка и маслото, разбъркайте и напълнете с тази смес ябълките.
Намалете температурата на фурната до 180 градуса и поставете плодовете около месото за още 1 час.
За да приготвите соса загрейте добре оцета. Когато кипне добре, прибавете сока от печеното месо, пилешкия бульон и гответе докато се сгъсти соса. Преди да сервирате нарежете месото на порции, залейте със сос и гарнирайте с ябълките.
