Свинско с праз лук

Свинско с праз лук Лакомник
Свинско с праз лук
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

800 г свинско месо

1 кг праз

1 глава лук

1 с.л. доматено пюре

2 с.л. олио

1 с.л. брашно

черен пипер на вкус

сол на вкус

червен пипер на вкус

Начин на приготвянe

Загрейте олиото на средно силен огън и запържете месото за 2-3 минути докато промени цвета си. Отстранете. В същата мазнина запържете лука до златисто, добавете доматеното пюре, червени пипер и ½ ч.ч. топла вода. Добавете сол и върнете месото. Оставете да заври и намалете огъня. Оставете да къкри 20 минути или докато месото омекне. Добавете праза, нарязан на едро. В друг съд на средно силен огън запечете брашното и добавете 2 с.л. вода. Разбъркайте да стане на каша без бучки. Сипете при месото и оставете да къкри на слаб огън още 20 минути. Поръсете с черен пипер и сервирайте.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц