Свинско каре в желе

Свинско каре в желе Лакомник
Свинско каре в желе
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник.бг
Лакомник Необходими продукти

1 кг свинско каре

3-4 свински уши, кожички

1 връзка корени за супа

1 глава лук

1 ч.л. желатин

сол

черен пипер

ким

лимонов сок

чесън

Начин на приготвянe

Почистените уши и кожички се варят в малко количество подсолена вода заедно с корените за супа. Бульонът се прецежда и в отделената мазнина се запържва нарязаният лук. Сварените корени се нарязват и се прибавят към лука. Сместа се разстила в малка тавичка и отгоре се слага месото, обилно поръсено с ким, сол и черен пипер. Пече се в гореща фурна за 10 мин. Обръща се, полива се с  част от бульона и се допича. Изпеченото месо се изважда, охлажда се и се слага в хладилник да се стегне. Към соса се прибавят малко бульон и накиснатият предварително в студена вода желатин. Сместа се загрявя, без да кипне, подправя се с лимонов сок и счукан чесън, прецежда се и се оставя в хладилник да се желира. Сервира се с нарязаното месо и желираната смес.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц