Свинско каре в желе
Приготвяне
Порции
0
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Почистените уши и кожички се варят в малко количество подсолена вода заедно с корените за супа. Бульонът се прецежда и в отделената мазнина се запържва нарязаният лук. Сварените корени се нарязват и се прибавят към лука. Сместа се разстила в малка тавичка и отгоре се слага месото, обилно поръсено с ким, сол и черен пипер. Пече се в гореща фурна за 10 мин. Обръща се, полива се с част от бульона и се допича. Изпеченото месо се изважда, охлажда се и се слага в хладилник да се стегне. Към соса се прибавят малко бульон и накиснатият предварително в студена вода желатин. Сместа се загрявя, без да кипне, подправя се с лимонов сок и счукан чесън, прецежда се и се оставя в хладилник да се желира. Сервира се с нарязаното месо и желираната смес.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп