В огнеупорен съд сложете морковите и ги залейте с 1 /3 чаша вода. Покрийте с капак и сложете в микровълновата за около 6-7 минути. Пригответе ориза по показаната инструкция на пакета. Нарежете свинското филе на средни парчета, леко ги начукайте и ги покрийте от двете страни със сол и млян черен пипер. Зехтина се загрява в тиган, прибавя се подправеното месо и лукът и се пържат за около 4-5 минути. След това обърнете от другата страна, лукът трябва хубаво да се разбърка и оставете да се пържи за още 4-5 минути. Свинското трябва да придобие червеникав цвят. След това месото се отстранява в чиния, а лукът се оставя в тигана. Изцедете половин чаша портокалов сок и го смесете с останалия портокал и горчицата. След това с тази смес залейте лукът и оставете да се задуши за около 2 минути, като бъркате през това време.
Ориза се поставя като канапе за месото. След като сте поставили ориза в чинията, отгоре сложете месото и украсете с лука и морковите.