Свински ребра с кайсии на Катето Евро

Свински ребра с кайсии на Катето Евро Лакомник
Свински ребра с кайсии на Катето Евро
Автор:Лакомник

Най-добрата кулинарка сред актрисите, Катерина Евро, празнува 60-я си рожден ден миналата година, заедно с дебюта си като автор. Звездата от „Оркестър без име“ е готова с „Тетрадка за рецепти и спомени“.

 

Необходими продукти:

1 кг свински ребра

60 г краве масло

2 глава лук кромид стар

4 с.л. кафява захар

1 ч.л. червен пипер

1 с.л. кетчуп

1 с.л. сос Уорчестър

2 с.л. оцет винен

4 с.л. лимонов сок

500 г кайсии компот

8 маслини без костилка

хималайска сол

250 мл вода

Начин на приготвяне:

Запържете ребрата от двете страни в маслото и ги сложете в тава. Обелете и нарежете на колелца лука и го запържете в мазнината от месото. Смесете захарта, червения пипер, кетчупа, соса, оцета, лимоновия сок, солта и 250 мл вода. Залейте лука с тази смес и като заври, оставете да покъкри 3 минути. Полейте с този сос ребрата, покрийте с фолио и печете във фурна 55-60 минути на 200-225 С. 10 минути преди края на печенето добавете кайсиите и маслините. Оберете мазнината от соса, ако ви се струва много. Довършете печенето без фолио.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц