Най-добрата кулинарка сред актрисите, Катерина Евро, празнува 60-я си рожден ден миналата година, заедно с дебюта си като автор. Звездата от „Оркестър без име“ е готова с „Тетрадка за рецепти и спомени“.
Необходими продукти:
1 кг свински ребра
60 г краве масло
2 глава лук кромид стар
4 с.л. кафява захар
1 ч.л. червен пипер
1 с.л. кетчуп
1 с.л. сос Уорчестър
2 с.л. оцет винен
4 с.л. лимонов сок
500 г кайсии компот
8 маслини без костилка
хималайска сол
250 мл вода
Начин на приготвяне:
Запържете ребрата от двете страни в маслото и ги сложете в тава. Обелете и нарежете на колелца лука и го запържете в мазнината от месото. Смесете захарта, червения пипер, кетчупа, соса, оцета, лимоновия сок, солта и 250 мл вода. Залейте лука с тази смес и като заври, оставете да покъкри 3 минути. Полейте с този сос ребрата, покрийте с фолио и печете във фурна 55-60 минути на 200-225 С. 10 минути преди края на печенето добавете кайсиите и маслините. Оберете мазнината от соса, ако ви се струва много. Довършете печенето без фолио.