Свински пържоли в ракия
Приготвяне
40 минути
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Загрейте фурната на 180 градуса.
Подправете месото с черен пипер и сол и го запържете от двете страни в загрята мазнина за 4 минути. Нарежете лука на колелца и го запържете отделно. Извадете месото в тавичка. Върху него поставете ситно нарязаните ябълки и гъби, а отгоре лука. Подправете със сол и черен пипер. Залейте с ябълковата ракия, покрийте с фолио и печете 40 минути. Когато е готово месото го извадете, махнете фолиото, за да се сгъсти соса и сервирайте.
*Вместо ябълкова може да използвате друга плодова ракия.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп