Свински пържоли в ракия

Свински пържоли в ракия Лакомник
Свински пържоли в ракия
Време за приготвяне
Приготвяне
40 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

4 свински пържоли с кокал

1 ябълка

2 глави лук

300 мл ябълкова ракия

10 пресни гъби

3 с.л. масло

сол на вкус

черен пипер на вкус

Начин на приготвянe

Загрейте фурната на 180 градуса.

Подправете месото с черен пипер и сол и го запържете от двете страни в загрята мазнина за 4 минути. Нарежете лука на колелца и го запържете отделно. Извадете месото в тавичка. Върху него поставете ситно нарязаните ябълки и гъби, а отгоре лука. Подправете със сол и черен пипер. Залейте с ябълковата ракия, покрийте с фолио и печете 40 минути. Когато е готово месото го извадете, махнете фолиото, за да се сгъсти соса и сервирайте.

 

*Вместо ябълкова може да използвате друга плодова ракия.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц