Свински кебап в гювеч



Приготвяне
4 1/2 часа
Порции

4

Начин на приготвянe
Нарязваме месото на дребни хапки, а лука - на едри полумесеци. Добавяме виното, олиото, соевия сос и заквасената сметана. Подправяме със сол и черен пипер. Разбъркваме добре и оставяме да престои 12 часа, за да се овкуси. След това изсипваме в глинен гювеч с капак. Добавяме гъбите, нарязани на едри парченца, и заливаме с водата. Отново разбъркваме добре, похлупваме с капака и печем 20 мин на 220 градуса. След това намаляваме температурата на фурната на 170 градуса и печем още 4 часа.
Сервираме с чашка отлежало сухо вино.
Да ви е сладко. Надявам се да ви хареса, а също така се надявам да публикувате тази моя рецепта. Желая ви приятен и пълноценен ден.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп