Свински бут с мед

Свински бут с мед Лакомник

Майсторска рецепта, от която ще си оближете пръстите

Свински бут с мед
Време за приготвяне
Приготвяне
2 1/2 часа
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

3 кг свински бут
1 стрък праз
2 глави целина
2 дафинови листа
3 с.л. мед
1 ч.л. черен пипер на зърна
2 с.л. горчица
500 мл тъмна бира

Начин на приготвянe

Месото се залива с вода, прибавят се нарязаните на дребно праз и целина, дафинов лист и черен пипер. Оставя се да ври около 1 час. Изважда се, намазва се отвсякъде със смес от горчица и мед и се слага в намаслена тава. Залива се с бирата, покрива се с фолио и се пече около 1 час на 220 градуса.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц