Загрейте фурната на 200 градуса.
Измийте картофите и ги почистете ако има нужда, без да ги белите. Набодете ги на няколко места с вилица. Изпечете картофите за около 45 минути
Изпържете бекона в на средно силен огън за около 10 минути, докато стане хрупкав.
Оставете на хартия да се отцеди и охлади.
Смесете половината от мазнината на бекона с олиото. Подправете месото с черен пипер и сол. На средно силен огън загрейте мазнините и изпържете месото от всички страни за около 7-8 минути от всяка докато получи златист загар. Отстранете месото. В същия тиган запържете лука на бавен огън и налага покрийте с капак за 10 минути да се карамелизира. Сипете виното в тигана и намалете огъня да къкри. Върнете месото, добавете бульона и нарязаната салвия. Покрийте и оставете да къкри около 30 минути.
Извадете картофите от фурната. Нарежете ги на две по дължина и издълбайте вътрешността. Към нея добавете сиренето, бекона, зеления лук, сол и пипер и намачкайте на пюре. Върнете в картофите и отново ги сложете във фурната за 20 минути или докато пълнежът се разтопи.
Сервирайте месото със сол и картоф.