Сарми от лапад

Сарми от лапад Лакомник
Сарми от лапад
Време за приготвяне
Приготвяне
90 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

2 големи връзки лапад

4 глави лук

3 с.л. олио

1 ч.ч. ориз

1 ч.л. червен пипер

1 с.л. ситно накълцан копър

1 с.л. ситно накълцан магданоз

черен пипер и сол на вкус

Начин на приготвянe

Задушава се ситно накълцания лук в мазнината и малко вода. Добавят се зелените подправки, ориза и червеният пипер. Добавя се малко вода и се задушава на слаб огън около 10-15 минути. Листата от лапад се попарват, след като внимателно се измият.

Оформяме сарми от оризовата смес и листата лапад и ги подреждаме в тенджера. Отгоре поставяме чиния с по-малък диаметър, която да притиска сармите.

Заливаме с вода, малко над чинията, посоляваме и добавяме малко олио.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц