Самоса със зеленчукова плънка

Самоса със зеленчукова плънка Лакомник
Самоса със зеленчукова плънка
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти
1 ч.чаша брашно
Вода (за замесване)
2 суп.л. олио
1 щипка сол
¼ ч.л. ажгон (по желание)
Олио (за пържене)
 
За плънката:
3-4 картофа
½ ч.л. грах
1-2 люти чушлета
½ ч.л. джинджифил
1 суп.л. кориандър
½ ч.л. гарам масала
Сол
Чили на прах
½ ч.л. амчур (манго на прах)
Кашу - начупено (по желание)
Стафиди (по желание)
Начин на приготвянe

В дълбока купа се смесват брашното, солта, ажгона и олиото. Добавя се постепенно по малко вода докато се получи меко тесто. Полученото тесто се покрива и се оставя да отлежи около 15 минути.

Междувременно се приготвя плънката като картофите се сваряват, обелват и намачкват, добавят се сварения грах, кашуто, стафидите, накълцаните на дребно люти чушлета и подправките и всички продукти се размесват до еднородност.

От тестото се правят топчета с големината на мандаринки, които се разточват с формата на кръг, след което се разрязват на половинки. Всяка половинка се сгъва като фунийка, в която се поставя 1 супена лъжица от плънката и се сгъва на триъгълник като краищата леко се прищипват леко с пръсти. След това се изпържват в сгорещеното олио до порозовяване. Готовите самоси се сервират топли.

 

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц