Самоса със зеленчукова плънка



Приготвяне
Порции

0

Начин на приготвянe
В дълбока купа се смесват брашното, солта, ажгона и олиото. Добавя се постепенно по малко вода докато се получи меко тесто. Полученото тесто се покрива и се оставя да отлежи около 15 минути.
Междувременно се приготвя плънката като картофите се сваряват, обелват и намачкват, добавят се сварения грах, кашуто, стафидите, накълцаните на дребно люти чушлета и подправките и всички продукти се размесват до еднородност.
От тестото се правят топчета с големината на мандаринки, които се разточват с формата на кръг, след което се разрязват на половинки. Всяка половинка се сгъва като фунийка, в която се поставя 1 супена лъжица от плънката и се сгъва на триъгълник като краищата леко се прищипват леко с пръсти. След това се изпържват в сгорещеното олио до порозовяване. Готовите самоси се сервират топли.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп