Салата със спанак, цвекло и козе сирене

Идеално предложение за моментите, в които искате да впечатлите своите гости


Начин на приготвянe
В подходящ, разлят съд се реди салатата като на първи ред се поставят измитите и отцедени свежи листа спанак. Вторият ред е от избеленото и нарязано на едро ренде цвекло. Третият ред е от моркова, който също се почиства и се стърже на едро ренде. Козето сирене се реже на парчета, приблизително около 1 см и се запържва с няколко капки олио на тефлонов или грил тиган, докато получат златиста коричка от двете страни. Подрежда се сиренето върху последния ред. След това се поръсва с тиквените семки, черния сусам и листата от джоджен. Салатата не се овкусява. Дресингът се подготвя отделно от изброените продукти, в отделен, подходящ съд.
Още по темата

Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп