Салата с рукола и кълнове

Салата с рукола и кълнове Лакомник
Салата с рукола и кълнове
Време за приготвяне
Приготвяне
10 минути
Порции
Порции
2
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

200 г бобови кълнове

50 г рукола

2 краставици

зехтин на вкус

соев сос на вкус

бял сусам за поръсване

сол на вкус

Начин на приготвянe

Кипнете вода и пуснете кълновмете за 5 минути и ги охладете под студена струя вода и ги сложете в купа за салата. Накъсайте руколата на едро и я добавете към кълновете. Нарежете на сламки краставиците, прибавете ги и подправете със зехтин, соев сос, сол на вкус, разбъркайте и поръсете със сусам.

Още по темата
Още по темата
Салата от бакла и репички
Баклата се нарязва на половинки и се сварява в подсолена вода. Отцежда се, залива се с олиото и лимонов сок. Смесва се със ситно нарязаните зелена салата, репички,...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц