Салата с аспержи и моцарела
Свежо предложение за салата
Приготвяне
30 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Аспержите се почистват, като дебелите краища се отрязват. Нарязват се на парчета. Фасулът и аспержите се бланшират в кипяща подсолена вода 5 минути. След което се отцеждат и се измиват с ледена вода. Лукът се обелва и се нарязва. Моцарелата се нарязва на кубчета. Оцетът се смесва със солта, смления черен пипер и лука. Бавно се прибавя зехтинът и се разбърква добре. В чиния се поставят най-отдолу листа от зелената салата, а отгоре отцедените аспержи и фасулът, нарязаните на половинки домати. Добавят се моцарелата и накъсания босилек и се залива с дресинга.
Още по темата
Почистете аспержите, като ги измиете и отрежете 2 см от долната част на стъблото. Съберете ги по три в снопчете, увийте ги в тънки филийки бекон, напръскайте със...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп