Руло с тиква

Руло с тиква Лакомник
Руло с тиква
Време за приготвяне
Приготвяне
70 минути
Порции
Порции
10
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

За тестото:

100 г брашно

1 с.л. бакпулвер

1/2 ч.л. сода за хляб

1/2 ч.л. канела

1/2 ч.л. карамфил

1/4 ч.л. сол

3 яйца

1 ч.ч. захар

200 г тиква

2 с.л. ванилова захар

1 ч.ч. счукани орехи

За пълнежа:

600 г сладкарска сметана

1/2 ч.л ванилия

50 г захар

1-2 капки есенция от бадем

250 г нискомаслено крем сирене

пудра захар за поръсване

100 г нарязани сушени плодове

Начин на приготвянe

Нарежете тиквата на ситно и я запечете в загрята до 160 градуса фурна за 30 минути. Оставете я да се охлади и пасирайте на пюре. Смесете брашното с бакпулвера и содата. Разбийте с миксера за 3-4 минути яйцата със захарта, докато се получи гъста смес. По време на разбиването добавете канелата, карамфила и ваниловата захар. Добавете брашното и продължете да разбивате за няколко минути. Към края прибавете тиквеното пюре, орехите и разбъркайте с вилица. Сипете сместа върху хартия за печене в тава и печете за 15 минути в предварително загрята до 190 градуса фурна. Може да извадите тестото и след 11 минути, в зависимост от тавата. Най-важното е да не го препичате. Извадете готовото тесто върху кърпа, поръсена с 2-3 щипки захар. Обърнете рулото върху кърпата и внимателно го отделете от тавата, а после и хартията, докато е още горещо. Сложете тестото да се охлажда върху решетка, като махнете кърпата. През това време пригответе пълнежа. Разбийте сметаната, ванилията, захарта и есенцията от бадеми. Отделно разбийте крема сиренето и внимателно ги смесете. Добавете и плодовете. Намажете рулото с крема и внимателно го навийте. Оставете го да престои в хладилник за 30 минути, а може и час. Сервирайте като поръсите с пудра захар.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц