Мика Стоичкова откровено признава, че хич не я бива в готвенето. Дъщерята на Христо Стоичков обича да похапва от вкусните манджи на майка си Марияна и баба Пепа. От тях е научила и единственото ястие, което може да приготвя засега - ризото с морски дарове.
Необходими продукти:
1 ч.ч. ориз
100 г калмари
100 г скариди
100 г миди
100 г октоподчета
150 мл бяло вино
50 г пармезан
1 глава лук
2 скилидки чесън
1 1/2 л месен бульон
4 с.л. олио
1 с.л. лимонова кора
1 с.л. магданоз
1/2 ч.л. черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Лукът се нарязва на ситни кубчета и заедно с пресования чесън се задушава в олиото. Щом омекне лукът, се добавя оризът и бялото вино. Разбърква се, докато оризът поеме виното. Накрая се добавя горещият бульон и десетина минути преди да оризът да поеме цялата течност се добавят морските дарове. Ястието се разбърква до пълната готовност на ориза. Накрая се прибавят ситно нарязаният магданоз, настърганият пармезан и настърганата лимонова кора. Ястието се посолява, разбърква се и се сервира горещо.