Ризото с горгонзола

Ризото с горгонзола Лакомник
Ризото с горгонзола
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

1 глава лук

½ ч.л. градински чай

100 г масло

400 г ориз

1 ч.ч. бяло вино

½ л зеленчуков бульон

100 г сирене горгонзола

сол на вкус

черен пипер на вкус

2 с.л. масло

4 листа градински чай

50 г настърган пармезан

1 шепа орехи

 

Начин на приготвянe

Запържете лука и градинския чай в половината от маслото докато омекнат. Прибавете ориза и увеличете температурата, за да запържите ориза, като внимателно разбърквате.

Не оставяйте нито един от продуктите да загори, прибавете половината бульона и виното. Продължете да прибавяте бульона при постоянно бъркане. Продължете да готвите ориза докато придобие кремав цвят, но ориза остане твърд в средата. Отнемете от огъня, прибавете останалото масло и градинския чай. Поръсете с горгонзолата.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц