Риба тон с нахут

Риба тон с нахут Лакомник
Риба тон с нахут
Време за приготвяне
Приготвяне
20 минути
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

400 г консервиран нахут

100 г консервирана риба тон

4 стръка зелен лук

100 мл зехтин

4 с.л. лимонов сок

3 с.л. нарязан магданоз

3 с.л. нарязан копър

сол

смлян черен пипер

2 скилидки пресован чесън

1 ч.л. горчица

Начин на приготвянe

Нахутът и рибата тон се отцеждат от течността. Разбъркват се внимателно заедно с нарязания зелен лук. В буркан с винт се поставят зехтинът, лимоновият сок и горчицата и се завива с капачка. Разтърсва се силно, за да се обърка. Прибавя се към рибата и се разбърква внимателно. Рибата тон с нахут се оставя за няколко часа в хладилник. При сервирането се поръсва с нарязаните подправки, сол и черен пипер.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц