Риба с яйчен сос
Приготвяне
2 часа
Порции
2
Необходими продукти
Начин на приготвянe
В тенджера се слагат 2 ч.ч. вода, 2 с.л. оцет, щипка сол, 6-7 зърна черен пипер, бахар, 3 дафинови листа, картоф, морков и лук, нарязани на парчета. Варят се на силен огън 30 мин. Прибавя се рибата и се вари на слаб огън 30 мин. Изважда се, отцежда се , обезкостява се и се намачква с вилица. Към рибата се прибавят 3 жълтъка, прясното мляко, сол, черен пипер и трите разбити на сняг белтъка. Сместа се разбърква добре и се изсипва във форма, намазана с мазнина и поръсена с галета. Пече се около 30 минути и се обръща в голяма чиния за сервиране. Около рибата се налива сос, който се прави от майонезата, разредена с 2 с.л. вода и подправена с черен пипер, сол и дребно нарязани твърдо сварени яйца.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп