Риба в джинджифилов сос

Риба в джинджифилов сос Лакомник
Риба в джинджифилов сос
Време за приготвяне
Приготвяне
30 минути
Порции
Порции
2
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

500 г бяла риба

1 глава лук

1 червена чушка

1 стрък джинджифил

олио

2 супени лъжици соев сос

черен пипер

50 мл вино

150 мл зеленчуков бульон

Начин на приготвянe

Измийте рибата много добре. От двете страни направете по 3 надлъжни разреза. В тенджера загрейте олио и изпържете рибата до златисто, като много внимателно я обръщате, за да не се раздроби. Извадете готовата риба. В мазнината сложете да се изпържат нарязаните на пръчици лук, чушка и джинджифил. Залейте с виното, соевия сос и бульона. Подправете със сол и черен пипер. Върнете рибата в соса и оставете да се вари около 5 минути, докато сосът се сгъсти.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц