Редено пиле
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
5
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Почистваме пилето и го разполовяваме през гръдния кош.
След това го поставяме в тавичка, на дъното на която е поставена едрата сол.
Така печем пилето за около 30-40 минути, като през десетина минути го мажем с маргарина.
Сваряваме ориза и го обливаме със студена вода, след което изцеден го овкусяваме с всички зеленчуци и подправки.
Добавяме мазнина и поставяме в тавичката, където сме пекли пилето, но предварително махаме солта.
Отново запичаме, докато всичко е вече готово. Може да поднесем с една редена салата или гарнитурата да е по ваш избор.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп