Рататуй (стъпка по стъпка)

Рататуй (стъпка по стъпка) Лакомник
Рататуй (стъпка по стъпка)
Време за приготвяне
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
Порции
6
Автор
Веселка Василева, Видин
Лакомник Необходими продукти

3 патладжана
3 тиквички
3 зелени чушки
3 червени чушки
2 глави кромид лук
3-4 картофа
3-4 домата
1 зеленчуково бульонче
олио
морска сол

Начин на приготвянe

Почистваме и обелваме патладжаните, нарязваме ги на по-дебели кръгчета, поръсваме ги с морска сол и ги оставяме да се отцедят.

По същия начин постъпваме и с тиквичките. Чушките почистваме от семките и нарязваме на парчета с големината на парчетата тиквичка и патладжан.

Картофите и лука също нарязваме на кръгли парчета. В тава поставяме хартия за печене и нареждаме патладжаните, без да се застъпват, като намазваме с олио всяко парче от двете му страни.

Запичаме ги леко във фурната, след което ги изваждаме и ги оставяме да изстинат. Можем да използваме същата тава, ако е останала чиста, но премахваме хартията за печене и сипваме малко мазнина. Подреждаме зеленчуците. Доматите са обелени и настъргани.

Поръсваме със стритото бульонче и печем. В традиционния рататуй няма картофи и домати, слагаме ги по желание. Картофите могат да се заместят с моркови и пилешко филе – става много вкусно.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц