




Почистваме и обелваме патладжаните, нарязваме ги на по-дебели кръгчета, поръсваме ги с морска сол и ги оставяме да се отцедят.
По същия начин постъпваме и с тиквичките. Чушките почистваме от семките и нарязваме на парчета с големината на парчетата тиквичка и патладжан.
Картофите и лука също нарязваме на кръгли парчета. В тава поставяме хартия за печене и нареждаме патладжаните, без да се застъпват, като намазваме с олио всяко парче от двете му страни.
Запичаме ги леко във фурната, след което ги изваждаме и ги оставяме да изстинат. Можем да използваме същата тава, ако е останала чиста, но премахваме хартията за печене и сипваме малко мазнина. Подреждаме зеленчуците. Доматите са обелени и настъргани.
Поръсваме със стритото бульонче и печем. В традиционния рататуй няма картофи и домати, слагаме ги по желание. Картофите могат да се заместят с моркови и пилешко филе – става много вкусно.
