Разкош от вкусове в Гренада

Разкош от вкусове в Гренада Лакомник
Разкош от вкусове в Гренада
Автор:Лакомник

Гренада е онова малко прекрасно кътче в Карибско море, на което ще искате да останете завинаги. Слънце, море и разбира се, вкуснотии за разкош. Екзотичната дестинация си струва по всяко време на годината, защото ще ви даде истински букет от прееживявания.

 

Бананова салата

Необходими продукти:

4 банана

зелен грах

1/2 глава лук

2 чушки

майонеза

6 листа от маруля

1 сварен морков

сол

Начин на приготвяне: Бананите се обелват и се нарязват. Пускат се във вряща подсолена вода за кратко, колкото да се попарят. Отливаме водата и добавяме останалите продукти, предварително нарязани, докато плодът е още горещ. Настъргваме лука. Разбъркваме добре и сервираме върху канапе от маруля.

 

 

Рибен пай

Необходими продукти:

450 г  картофи

450 г риба тон

2 ч. л. пресен магданоз

1 ч. л. смлян бял пипер

1 ч. л. морска сол

1 глава лук

1/2 чаша настъргано сирене чедър  

1 чаша сметана

2 домата

1 с. л. масло

1 голямо яйце

2-3 с. л. галета

Начин на приготвяне: Картофите се сварявам и се правят на пюре. Загряваме фурната до 350 градуса. Намазваме дъното на тавичката с масло. Разпределяме равномерно половината от пюрето. Предварително сварената риба тон се накъсва и разпределя отгоре. Поръсваме с малко сок от лайм. Настъргваме чедър отгоре. Поръсваме с подправките и настъргания лук, наливаме сметаната. Идва ред на доматите, които се слагат на филийки. Затваряме с останалото картофено пюре. Настъргваме малко от чедъра и отгоре. Намазваме с разбито яйце. Поръваме с галета и слагаме да се пече за 20-ина минути. Когато стане готово, поръсваме с пресния магданоз.

 

 

Шоколадов мус

Необходими продукти:

250 г шоколад

50 г масло

9 белтъка

6 жълтъка

100 г пудра захар

Начин на приготвяне: Разтопяваме шоколада на водна баня. Смесваме с маслото. Белтъците се правят на сняг. Когато стане здрав и еластичен, можете да добавите и жълтъците. Половината от яйчената смес се добавя към шоколада и маслото. След като го поеме, се добавя и останалата част от яйчената смес. Сипваме във форми и съхраняваме в хладилник. 

 

 

Кейк с моркови и ананас  

Необходими продукти:

1 ½ чаши захар  

4 яйца

½ чаша кокосово мляко

3 средни моркова (настъргани)

1 чаша нарязани орехи

1 ½ чаша растително масло

2 чаши брашно

2 ½ ч.л. канела

1 чаша сок от изцеден ананас

За глазурата:

250 г крема сирене

1 чаена лъжица ванилия

кондензирано мляко

½ чаша масло

3 чаши пудра захар

Начин на приготвяне: Разбийте захарта, маслото и яйцата. В друга купа смесете брашното, кокосовото мляко, бакпулвера, солта и канелата бавно. Добавяме тази смес към първата. Идва ред на морковите, орехите и сокът от ананас. Изсипваме в намазнена тавичка. Печем в предварително загрята фурна. През това време правим глазурата. Смесваме кремасиренето, маслото и ванилията, докато се получи гладка смес. Добавете пудра захар и мляко постепенно. Нанесете върху готовия кейк.

 

 

Ястие "Гренада"

Необходими продукти:

250 г осолени месо

250 г солена риби

4 чаши нарязан спанак

2 див лук

2 стръка мащерка

чили

целина

1,5 л. кокосово мляко

сол

кнедли

Начин на приготвяне: Рибата и месото се накисват за една нощ във вода. На следващия ден се преместват в тенджера. На дъното се слагат месото и рибата, а отгоре се поръсват подправките. Идва ред на лука и целината, нарязани на ситно. Залейте с кокосовото мляко. Добавете кнедлите. Сложете капак и оставете да заври. Когато това стане, намалете степента на котлона и оставете да къкри за 45 минути. В последните мунити трябва да е останало да се задушава само на мазнина. 

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц