Измийте копривата, но с домакински ръкавици, за да не се опарите. В тенджерка сипете около литър вода и изчакайте за заври. Добавете копривата и покрийте с капак. След 10 минути добавете сол на вкус. В тиган сипете зехтина да се загрее. Внимателно счупете две яйца, така че да не се разтекат жълтъците. Пържете яйцата на силен огън. Обърнете, когато са готови от едната страна. Отстранете от котлона. След около 20 минути варене, отстранете и копривата. Изсипете водата и добавете маслото в тенджерата. Върнете копривата на силен котлон, докато паслото се разтопи. Пюрирайте копривата с пасатор или в блендер. Сервирайте в плитка голяма чиния, като разстелете пюрето по дъното, а отгоре сложете пърженото яйце. Украсете по избор с пера зелен лук или листенца магданоз.