Пъстърва с масло
(на тиган)
![Лакомник](https://lakomnik.bg/img/food-icon.jpg)
![Пъстърва с масло
(на тиган)](https://lakomnik.bg/f/news/2/660_8a39bcf415d067543c66f51846423781.jpg)
![Време за приготвяне](https://lakomnik.bg/img/clock3.png)
Приготвяне
45 минути
Порции
![Порции](https://lakomnik.bg/img/portions2.png)
4
![Лакомник](https://lakomnik.bg/img/food_icon2.png)
Начин на приготвянe
Правим леки прорези по тялото на рибата от двете страни, осоляваме, слагаме в коремчето клонче девесил, резенчета лимон и черен пипер. В загрят тиган (с по голям диаметър, за да се пържат цели), се слага зехтин и парчето масло. Леко овалваме рибата в царевично брашно и пържим, обръщаме с две лопатки.
Гарнираме със задушени картофи с масло и копър.
Чудесна е с чаша студено бяло вино.
Анкета
![стрелка](/img/grey_arrows.png)
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп