Пъстърва с къри

Интересна рецепта с ефектен резултат


Приготвяне
60 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
Ако маслото не е размекнато предварително, сложете го за кратко в микровълновата фурна, като внимавате да не се втечни. Разбъркайте го добре с къри подправката и настърганата портокалова кора. Завийте на руло във фолио и оставете във фризера за десет минути да стегне. През това време измийте рибата и почистете люспите. Направете по три диагонални разреза от двете страни, посолете, намажете с олиото и поставете по кръгче от маслото в нарезите на горната страна. Поръсете с настъргана портокалова кора, изстискайте малко сок отгоре. Печете в предварително загрята на 220 градуса фурна за 7 минути, след което обърнете рибите и печете за същото време и от другата страна.
Още по темата

Измийте и почистете рибата. Намажете я със сол от вън и от вътре. Нарежете ментата на ситно и напълнете с нея рибата. Половината от лимона нарежете на кръгчета....
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп