Пъстърва с вино

Пъстърва с вино Лакомник
Пъстърва с вино
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

4 филета от пъстърва

1 ч.ч. бяло вино

1 стрък праз лук

200 г моркови

80 г масло

3 ч.л. прясна мащерка, нарязана на ситно

2 дафинови листа

черен пипер на вкус

сол на вкус

Начин на приготвянe

Загрейте маслото и запържете едро нарязания праз лук и моркови, докато омекнат и ги пасирайте. Почистете рибата и я намажете от всички страни със сол, черен пипер и половината от мащерката. Сложете рибата в тава и върху всяка риба сложете по 5-7 г от праз лука и морковите, дафинов лист, залейте с виното. Загрейте фурната до 220 г и печете ястието за 15 минути. Преди сервиране поръсете с мащерка и залейте със соса. 

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц