Пърленките на Татяна Лолова

Пърленките на Татяна Лолова Лакомник
Пърленките на Татяна Лолова
Автор:Лакомник

Една от най-емблематичните родни актриси Татяна Лолова е ненадмината и в кухнята. Тя признава, че като млада почти не е имала време да готви. "Приемах го като задължение, едва през последните десетина години открит тръпката в това да приготвиш домашна храна за семейството си", споделя Лолова. Напоследък актрисата прави сама дори и хляба на масата си.

Необходими продукти:

1 яйце

1 ч.ч. кисело мляко

1 ч.л. сода за хляб

брашно колкото поеме

50 г кашкавал

50 г сирене

50 г масло на парченца

Начин на приготвяне:

Замесва се меко тесто от киселото мляко със содата, яйцето и брашното и се оставя за 30 минути да втаса. От него се взема парче, колкото юмрук и върху домакинско фолио намазано с олио, се разточва много тънка кръгла кора, върху нея се наръсва сирене, кашкавал и масло. Поставя се в фурната само с фолиото без тава за печене. Готова е, когато се зачерви леко кашкавала. След като се извади внимателно се отлепва фолиото и се сервира докато е топла.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц