Пържен ориз с яйца



Приготвяне
Порции

0

Начин на приготвянe
Сварете ориза за 20 минути и го оставете да се охлади. Разпръснете го в чиния, за да се разделят зърната и да се изсушат. Изпечете почистените чушки и ги смелете с чесъна. Смесете ги с маковото семе, чесновата паста, канелата и кокосовите стърготини, за да получите каша от подправки. Нарежете лука, настържете моркова и разбийте яйцата.
Загрейте олиото в тиган. Сложете лука и пържете докато стане прозрачен. Добавете подправките, куркумата, сол и пържете докато се смесят миризмите. Добавете разбитите яйца и пържете още 10 минути. Разбъркайте добре, така че яйцата да се раздробят на малки парченца. Добавете моркова и оставете да се готви още 5 минути. Добавете ориза и разбъркайте. Свалете от котлона и сервирайте.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп