Пържен лук с шунка и кашкавал

Пържен лук с шунка и кашкавал Лакомник

Едно добро приложение за стария хляб

Пържен лук с шунка и кашкавал
Време за приготвяне
Приготвяне
40 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

4-5 филии бял хляб

3-4 връзки пресен лук

1 яйце

2 ч.ч. прясно мляко

150 г шунка

100 г кашкавал

сол

олио

черен пипер

Начин на приготвянe

Лукът се нарязва на дребно, вари се в подсолена вода да поомекне и се отцежда. В намазнена тавичка се подреждат напоените в млякото филии хляб и лукът се изсипва върху тях. Яйцето се разбива с втората чаша мляко, осолява се, поръсва се с черен пипер, размесва се с нарязаната шунка и всичко се изсипва върху лука. Ястието се покрива с настърган кашкавал и се пече около 20 мин.

Още по темата
Още по темата
Хляб със зеленчуци и кашкавал
Загрейте фурната до 180 градуса. Намаслете тавичка или форма за кекс. Смесете брашното, яйцата, млякото, черния пипер и соса и замесете гладко тесто. Добавете...
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц