Пълнозърнести питки
Вкусен и полезен хляб за целия ден
Приготвяне
2 часа
Порции
10
Необходими продукти
Начин на приготвянe
Всички сухи съставки се смесват в широк и дълбок съд, подходящ за месене. Прави се кладенче, в което се слагат маята, разтворена във водата, медът и мазнината.
Обърква се тесто, което се меси докато престане да лепне. Ако има нужда, се прибавя малко вода или брашно. След като тестото се омеси добре, се прави на питки, които се слагат в тава върху хартия за печене.
Питките се поставят в леко затоплена фурна да втасат. След като удвоят обема си, се намазват с малко зехтин и се поръсват с овесени ядки, мак, сусам или ленено семе. Пекат се до зачервяване на 220°С.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп