Пълнозърнеста салата с аспержи
Апетитно предложение за салата, подходяща и за основно
Приготвяне
45 мин
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
В тенджера с леко подсолена вода сварете пастата. Разбърквайте от време на време, за да не залепне за дъното на тенджерата. За около 8-10 минути трябва да е готова. Изцедете водата и изплакнете пастата със студена вода, за да я охладите. Изцедете и нея. Аспержите се почистват и се сваряват се за няколко минути да омекнат. Гъбите се задушават. Смесете зехтина, лимоновия сок, чесъна, солта и черния пипер. Разбъркайте добре. Смесете дресинга с пастата и разклатете добре съда, в който са. Накрая добавете аспержите и гъбите и отново разбъркайте. Сервирайте салатата с настъргания пармезан.
Още по темата
Пастата се сварява във вряща подсолена вода според указанията на опаковката. След това се изважда и отцежда. Поставя се в дълбока купа и към нея се прибавят нарязаните...
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп