Пълнозърнеста пица с козе сирене и тиквички

Пълнозърнеста пица с козе сирене и тиквички Лакомник
Пълнозърнеста пица с козе сирене и тиквички
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
ПИК
Лакомник Необходими продукти

2 тиквички

10 гъби

2 домата

100 г козе сирене

100 г моцарела

2-3 с.л. зехтин

2 щипки сол

босилек на вкус

риган на вкус

За тестото:

500 г брашно

1 ч.ч. фини овесени трици

2 ч.л. бакпулвер

1 с.л. сол

1/2 ч.л. захар

3-4 с.л. зехтин

Начин на приготвянe

Замесете тестото, като към брашното прибавете трици, бакпулвер, сол, захар и зехтин. Долейте около половин чаена чаша вода и омесете гладко и еластично тесто.

Нарежете тиквичките на колелца и ги запържете за минута на средно силен огън в зехтин. В същата мазнина запържете гъбите за 2 минути. Разточете тестото и поставете в намаслена тавичка. Печете 5 минути на 200 градуса. Извадете блата и поставете гъбите, доматите, резени моцарела и филийки козе сирене. Поръсете босилек и риган и печете 10-15 минути в предварително загрята на 220 градуса фурна като следите процеса, за да не изгори.

* Може да замените моцарелата с обикновено обезсолено сирене.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц