




Задушаваме лука в част от маслото, след това запържваме за около минута. Към вече запържения ориз добавяме попарените и нарязаните на дребно дреболии, черния пипер, кимиона, сол, нарязаните на ситно зелени подправки и една лъжица червен пипер. Наливаме около литър вода и варим до полуготовност. Вземаме вече почистеното и измито агне и го посоляваме отвън и отвътре. Напълваме го с вече готовата смес и зашиваме със здрав конец. Свиваме агнето в тава и връзваме краката с медна тел. Поливаме агнето с няколко лъжици разтопено масло с червен пипер и завиваме с агнешкото було. Наливаме около 1 1/2 л вода в тавата и заливаме плътно с фолио (ако в момента нямаме фолио, може да заместим с тесто или с дебел слой листа от лапад). Поставяме тавата в добре загрята пещ и печем около 4 часа. След изпичането поливаме цялото агне със соса от тавата. Сервираме парче месо с част от дроб сармата и се гарнира със зелена салата.
Добър апетит!
