Пълнени яйца с хрупкаво прошуто

Пълнени яйца с хрупкаво прошуто Лакомник

Атрактивно предястие за делник и празник

Пълнени яйца с хрупкаво прошуто
Време за приготвяне
Приготвяне
30 мин
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

8 яйца
6 тънки филийки прошуто
200 г майонеза
1 малка глава лук
магданоз
1 лимон
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвянe

Загрейте фурната до 190С. Нарежете лист за печене с пергаментна хартия. Сварете яйцата в подсолена вода. След това ги прехвърлете в купа с ледена вода, докато се охладят напълно. Докато яйцата се охлаждат наредете парчетата прошуто върху хартия за печене. Печете ги в предварително загрята фурна за около 15 минути докато стане сухо и хрупкаво. Разкъсайте готовото прошуто на малки парченца. Разрежете яйцата на половина. Извадете жълтъците и ги отделете в отделна купа. Намачкайте ги и добавете майонезата, магданоза, ситно нарязания лук, лимоновия сок и разбъркайте добре. Овкусете със сол и черен пипер. Напълнете всяка половина от яйцата със сместа и оставете да се охлади за около час. При поднасяне поднесете с парченца прошуто.

Още по темата
Още по темата
Разядка с авокадо, рикота и яйца
Сварете яйцата. Пасирайте, смелете или намачкайте всички продукти и поднесете върху крекер или като разядка.
Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц