Пълнени ябълки с мармалад

Лесно се прави, бързо става, а е изключителен на вкус десерт


Приготвяне
40 мин
Порции

4

Начин на приготвянe
В тенджера слагаме ром, затопляме го леко и слагаме стафидите. Измиваме ябълките, отрязваме капаците и ги издълбаваме с лъжичка. Нарязваме на дребно вътрешноста на ябълката. В съд, слагаме нарязаните ябълки, мармалада, маслото на парчета, стафидите и объркваме. Отрязваме от долу малко от ябълките, да може да стоят прави и пълним със сместа. Поръсваме с пудра захар. Загряваме фурната на 220 градуса и печем за 15 мин. Оставаме да изстинат и сервираме.
Още по темата

Запържете каймата, след което прибавете към нея наситнения лук, пюрето и подправките (където, разбира се, може да се развихрите и да сложите каквото предпочитате и...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп