




Чушките се измиват, почистват от семето и се посоляват отвътре. Лукът и дръжките на магданоза и целината (ако са листа) се нарязват на ситно, морковът и целината (ако е глава) се настъргват на ренде. Задушават се в сгорещената мазнина. Прибавят се един настърган на ренде домат, подправките, предварително размитата със съвсем малко вода кайма (за да не стане на буци), булгурът и 8-10 с.л. вода. След като сместа заври, се посолява и се оставя на много тих огън, докато булгурът поеме цялата течност. Към леко охладената смес се добавят ситно нарязаните листа от целина и част от магданоза. Пълнят се чушките, отворът им се потопява в брашно, за да не изпадне плънката. Нареждат се в подходяща тава и се заливат със сос от останалите домати, настъргани на ренде, сол, захар и малко вода (течността трябва да е на половината на чушките). Пекат се в началото на силна фурна и след като заврят - на умерена температура. При поднасяне се поръсват с останалия ситно нарязан магданоз.
