Пълнени чушки
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
4
Необходими продукти
Начин на приготвянe
В загрятото олио се запържват лукът, чесънът, морковът и целината. Прибавят се червеният пипер, останалите подправки и каймата. Запържва се измитият ориз, прибавя се 1 ч.ч. вода. Оставя се да покъкри, докато оризът попие течността. Прибавя се доматът. С получената плънка се пълнят чушките и се поставят в тавичка.
Кубчето „Маги” зеленчуков бульон се разтваря в 500 мл гореща вода. Чушките се заливат с бульона и ястието се пече около 20 мин на 200°С, докато се зачервят чушките и се свари оризът. След това бульонът се прецежда и се сервира отделно.
Анкета
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп