Пълнени червени картофи

Пълнени червени картофи Лакомник
Пълнени червени картофи
Време за приготвяне
Приготвяне
Порции
Порции
0
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

10 червени картофа, средно големи, обелени

1 с.л. зехтин

1 с.л. растително олио

1 ч.л. сол

200 г сирене тофу, нарязано на ситно

5 ч.л. сметана

10 ч.л. сирене чедар, настъргано

2 глави лук, наситнени

червен пипер на вкус

черен пипер на вкус

Начин на приготвянe

Загрейте фурната на 180 градуса. Поръсете картофите със сол и зехтин. Печете ги около 20-30 минути докато омекнат.

Запържете тофуто в растително олио на средно силен огън, докато покафенее.

Оставете картофите да се охладят. Отрежете капаче от всеки картоф и леко издълбайте така че да получите основа за пълнене. Напълнете всеки картоф с 1/2 ч.л. сметана и 1 ч.л. чедар, поръсете с тофуто, лука и червения пипер. Запечете за още 5 минути на 150 градуса.

 

*Може да замените сиренето тофу с твърдо краве сирене и чедара с кашкавал.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц