Пълнени топчета с кайма



Приготвяне
Порции

0

Начин на приготвянe
Водата се кипва заедно с маслото и щипка сол. При непрекъснато бъркане се прибавя брашното. Когато тестото започне да се отделя от стените на съда, сваля се от огъня и се оставя да се охлади, като се бърка. Прибавят се едно по едно яйцата, като всяко следващо се слага, ако предишното е напълно поето. От полученото тесто се шприцоват топчета върху намазана с масло тава. Пекат се в умерена фурна 25 мин, без да се отваря фурната. Оставят се да изпръхнат при отворена врата на фурната. Разрязват се и се пълнят със задушените в маслото ситно нарязан лук, кайма, ситно нарязан сварен в подсолена вода черен дроб и подправени със сол и черен пипер.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп