Пълнени постни чушки



Приготвяне
60 минути
Порции

4

Начин на приготвянe
Сухите чушки се измиват, внимателно се почистват от семето, за да не се разкъсат и се накисват в топла вода да омекнат. Бобът се накисва в студена вода 10-12 часа, сварява се, отцежда се много добре, посолява се и се смачква (счуква). Червеният лук се нарязва на ситно и също се счуква. Смесват се отцеденият боб, лукът, орехите, ако трябва, още сол и стритият сух джоджен. С тази смес се пълнят (гнетят) чушките. Редят се в тава, поливат се с олио и се пекат.
Още по темата

Нарежете на ситно лука, чушките и ги запържете. Подправете каймата, добавете яйцето и смесете със зеленчуците. Разбъркайте добре и оформете малки кюфтета. Оваляйте ги...
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп