Пълнени печурки с кренвирши

Пълнени печурки с кренвирши Лакомник
Пълнени печурки с кренвирши
Време за приготвяне
Приготвяне
40 минути
Порции
Порции
6
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

12 едри печурки

75 г галета

2 с.л. настърган пармезан

60 г кренвирши

1 голяма глава лук, ситно нарязана

1 малка червена чушка, ситно нарязана

1/4 ч.л. черен пипер

Начин на приготвянe

Загрейте фурната до 200 градуса. Отделете пънчетата от гъбите и ги нарежете на ситно. Смесете в малка купа 2 супени лъжици галета с пармезана. Намажете голям тиган с незалепващо покритие с една чаена лъжичка зехтин и го сложете на умерен огън. Запържете кренвиршите за 5 минути или докато започнат да потъмняват, като ги накъсате с лъжица. Добавете лука, червената чушка и нарязаните пънчета на гъбите и пържете още 5 минути или докато зеленчуците омекнат. Сипете останалата галета и пипера. Свалете от котлона. Напълнете плънката в шапките на гъбите и ги подредете в тавичка за печене. Поръсете със сместа с пармезан и галета. Печете около 9 минути или докато гъбите се нагорещят и станат златисто кафяви отгоре.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц