

Една от най-добрите ни спортистки в последните години Станка Златева се справя с лекота не само със съперничките си на тепиха, но и ястията в кухнята. Станка рядко спазва диети. Когато се случи, никога не го прави от суета, а заради спорта й, където трябва да поддържа теглото си в съответни граници. Тя обаче има малко предимство пред другите, защото се състезава в тежка категория при жените."“Нямам специален хранителен режим. Ям и пия всичко. Само преди състезания минавам на фрешове, за да се пречистя". Едно от любимите й предястия, които често слага на масата у дома са пълнени печурки.
Необходими продукти:
400 г по-едри печурки
1 глава кромид лук
2 филии поизсъхнал хляб
3 с.л. олио
1/2 ч.л. черен пипер
1/3 връзка магданоз
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Измиваме гъбите, отстраняваме пънчетата и ги нарязваме на дребно. Лука също го нарязваме на дребно и задушаваме в тиган със сгорещеното олио. Бъркаме няколко минути, добавяме нарязаните пънчета, а след 1-2 мин. и натрошения хляб (без кората). Овкусяваме с черния пипер, магданоза и сол на вкус. Посоляваме леко гъбите, нареждаме ги в намазана с олио тава, пълним ги със сместа и печем 10-15 мин. на 220 градуса.
