Пълнени печурки на Станка Златева

Пълнени печурки на Станка Златева Лакомник
Пълнени печурки на Станка Златева
Автор:Лакомник

Една от най-добрите ни спортистки в последните години Станка Златева се справя с лекота не само със съперничките си на тепиха, но и ястията в кухнята. Станка рядко спазва диети. Когато се случи, никога не го прави от суета, а заради спорта й, където трябва да поддържа теглото си в съответни граници. Тя обаче има малко предимство пред другите, защото се състезава в тежка категория при жените."“Нямам специален хранителен режим. Ям и пия всичко. Само преди състезания минавам на фрешове, за да се пречистя". Едно от любимите й предястия, които често слага на масата у дома са пълнени печурки.

 

Необходими продукти:

400 г по-едри печурки

1 глава кромид лук

2 филии поизсъхнал хляб

3 с.л. олио

1/2 ч.л. черен пипер

1/3 връзка магданоз

сол на вкус

Начин на приготвяне:

Измиваме гъбите, отстраняваме пънчетата и ги нарязваме на дребно. Лука също го нарязваме на дребно и задушаваме в тиган със сгорещеното олио. Бъркаме няколко минути, добавяме нарязаните пънчета, а след 1-2 мин. и натрошения хляб (без кората). Овкусяваме с черния пипер, магданоза и сол на вкус. Посоляваме леко гъбите, нареждаме ги в намазана с олио тава, пълним ги със сместа и печем 10-15 мин. на 220 градуса.

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц