Пълнени патладжани с риба тон



Приготвяне
1 1/2 часа
Порции

4

Начин на приготвянe
Патладжаните се разрязват по дължина на две и вътрешността се издълбава. Върху издълбаните патладжани се сипва зехтин (олио) и се пекат 20 мин в предварително загрята фурна на 160°С. Лукът, чесънът и вътрешната част на патладжаните се нарязват на ситно и се задушават с малко мазнина. Прибавят се доматеният сос и част от кашкавала и се бърка добре. Маха се от котлона и се прибавя добре изцедената риба тон, овкусява се със сол. Към готовата смес се добавя бешамелът и се пълнят патладжаните. Поръсваме с останалия кашкавал и печем, докато се запече кашкавалът.
Анкета

Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц
Хороскоп