Пълнени патладжани с риба тон

Пълнени патладжани с риба тон Лакомник
Пълнени патладжани с риба тон
Време за приготвяне
Приготвяне
1 1/2 часа
Порции
Порции
4
Автор
Лакомник
Лакомник Необходими продукти

2 патладжана

1 глава лук

6 с.л. доматен сос около

100 г риба тон от консерва

150 г кашкавал

250-300 мл готов сос бешамел

2 скилидки чесън

сол

зехтин (олио)

Начин на приготвянe

Патладжаните се разрязват по дължина на две и вътрешността се издълбава. Върху издълбаните патладжани се сипва зехтин (олио) и се пекат 20 мин в предварително загрята фурна на 160°С. Лукът, чесънът и вътрешната част на патладжаните се нарязват на ситно и се задушават с малко мазнина. Прибавят се доматеният сос и част от кашкавала и се бърка добре. Маха се от котлона и се прибавя добре изцедената риба тон, овкусява се със сол. Към готовата смес се добавя бешамелът и се пълнят патладжаните. Поръсваме с останалия кашкавал и печем, докато се запече кашкавалът.  

Най-четени
Лакомник
Затвори
Затвори
Анкета
стрелка
Колко време отделяте най-често за приготвянето на вечерята?
Виц